Orosz vízum, oroszországi utazás, Oroszország , Szentpétervár utazás , Moszkva utazás , Szentpétervár , Moszkva ,
                    Szállás Oroszországban, orosz szállodák , szállodák Oroszországban, oroszországi szállodák    
Az irodánkban jelentkezhet üdülési/nyaralási programokra, városlátogatási társasutazásra világszerte. Foglalhat szállást, repülőjegyet bárhol a világon. Keresse az ügyintézőinket.

 
 

 

Iroda:
Tel:+36(1)354 3990
Fax:+36(1)354 0874
+36(1)302 2962
  
Ügyelet:
Tel:+36(20)415 9534
+36(30)970 8345
  
Cím: 
1067 Budapest,
VI.ker.Teréz krt. 33
 
Nyitva:
 H - P    9-18
 Szo    10-13
  
WEB:
 www.1000ut.hu
  
E-mail:
 info@1000ut.hu

 

                                      Iráni körút                  

IRÁNI KÖRUTAZÁS  2012.
9 nap/8 éj

Utazás: repülővel, menetrendszerinti járattal, átszállással
Elhelyezés:
3-4*-os kétágyas szállodai szobákban
Ellátás:
reggeli


Tervezett program:
1. nap:
Elrepülés Budapestről átszállással Teheránba. Érkezést követően transzfer a hotelbe. Szállás Teheránban.

2. nap:
Reggeli, majd látogatás a 14 millió lakosú Teherán világhírű Nemzeti (Archeológiai) Múzeumában, ahol az Indo-Európai Perzsia prehisztórikus korának valamint az azt követő 2500 éves kultúrájának egyedülálló emlékeivel ismerkedhetünk meg. Ezután megtekintjük az egykori elnöki rezidenciában található Kerámia Múzeumot. Délután látogatás a szőnyegmúzeumban, a különböző mintájú kézi szövésű szemetgyönyörködtető szőnyegek mesterdarabjainak gazdag tárházában, majd az egykor Pahlavi Sah dinasztia egyik gazdagon berendezett, elegáns rezidenciáját keressük fel, amely ma múzeum (Saad Abad Palace). Késő délután transzfer a repülőtérre elrepülés Shirazba. Transzfer a szállodába, vacsora, szállás Shirazban.
 

3. nap:
Reggeli a szállodában, majd utazás Persepolisba, melyet 2500 évvel ezelőtt a legendás Akhamenid királyok – többek között Dáriusz, Xerxesz - építettek. Az itteni palotákban rendezték az akkori világbirodalomban a fényes szent ünnepeit, itt halmozták fel a mérhetetlen mennyiségű kincseiket. Továbbutazás a Naqhshe-Rostam sziklába vájt temetkezési helyre, mely impozáns sík reliefjeiről ismert. Visszautazás Shirazba, fotóstop a Korán Kapunál, majd városnézés a költészet és a költők fővárosában, melynek során látogatást teszünk a legendás perzsa költő Hafez sírjánál. Megtekintjük a Narenjestan kertet, a Nasirol Molk mecsetet, valamint kívülről megnézzük Cheragh sah szentélyét. Vacsora, szállás Shirazban.
 

4. nap:
Reggeli, majd utazás Passargadba, a nagy perzsa király az Akhamenid dinasztia alapítójának Cyros királynak a fővárosába, ahol a sírja is áll. Továbbutazás Yazdba, a világ legrégebbi, ma is létező vallásának, a politeista zoroasztrizmus központjába. Útközben fotó megálló a több mint 4000 éves Ciprusfánál és a Jame mecsetnél, Yazd határában megtekintjük a Csend templomát. Vacsora, szállás Yazban.

 

 

5. nap:
Reggelit követően ellátogatunk a Mir chakmagh komplexumhoz és a Jame mecsethez, majd a Tűz templomának megtekintése és séta az óvárosban. Utazás Nainba, ahol a Jame mecsetet és egy egykor volt karavánszerájt látogatunk meg. Este megérkezés Isfahanba. Vacsora, szállás Isfahanban.
 

6. nap:
A reggelit követően először a Péntek Mecsetet keressük fel, amely a különböző korok perzsa építészetének egyfajta szép, és érdekes gyűjteménye. Innen a Zagandeh Rood folyó felé vezet utunk, ahol a város három méltán világhírű boltíves hídjához a Sahreszta, a Hadzsu és a Sio-se Pol hidakhoz érkezünk. Gyönyörködhetünk e remek műtárgyakban, és kicsit részesei lehetünk a helyi életnek. Délután az Örmény Negyedben található Vank Katedrálisban teszünk látogatást, majd vásárlási szabadidő a kb. 5 km hosszú nagybazárban. Vacsora, szállás Isfahanban.
 

7. nap:
Reggeli, majd Abasz Sah 40 oszlopos palotájának (tükörkazettás tróneterem, hatalmas freskókkal borított fogadótermek stb.), és parkjának megtekintése. Ezt követően a világ egyik legszebb terére a Royal (Imam) térre utazunk, és ott látogatást teszünk Abasz Sah által épített Ali Qapu palotában, a Sah mecsetben is és a Lof Follah mecsetben, amelyek nemcsak a perzsa építészetnek, de az iszlámnak is párját ritkító remekei. A harmónikus formák, a dúsgazdag színpompás díszítések lenyűgözik az ide látogatókat. Utazás a „Rázkódó Mecsethez” -ennek titkát még a mai napig sem sikerült megfejteni. Vásárlási szabadidő a bazárban. Vacsora, szállás Isfahánban.

 

8. nap:
Reggeli után visszautazás Teheránba Natanz és Kashan városokon át. Natanzban meglátogatjuk a Jame mecsetet, mely több különböző korban épült épületegyüttesből áll, és ellátogatunk egy helyi kézműves üzletbe is. Folytatjuk utunkat Kashanba, az oázisvárosba, amely csempekészítéséről híres. Látogatás a Bujerdiha dúsgazdag kereskedő házába és megtekintjük a 18. századi Qajar Dinasztiából való Finn kertet. Érkezés Teheránba, fotóstop a közelmúltban megépített grandiózus Khomeini Iszlám Kultúrcentrumnál, bucsuvacsora. Transzfer a repülőtérre.
 

9. nap:
Az éjjeli órákban elrepülés átszállással Budapestre. Érkezés a déli órákban.

Minimum létszám: 15 fő

 

Indulási időpont: 2012. április 13.


Részvételi díj:
299.900 Ft

Egyágyas felár: 44.900 Ft

 

A részvételi díj tartalmazza:
a repülőjegyeket, a szállást 3-4*-os szállodákban kétágyas szobákban, a reggelis ellátást, a megadott programokat, a szükséges transzfereket, a magyar nyelvű idegenvezetést és a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást

A részvételi díj nem tartalmazza:
a repülőtéri illetéket (kb. 69.500 Ft), a vízumügyintézést (kb. 25.000 Ft; ügyintézési idő: kb. 2-3 hét!), az útlemondási biztosítást (a részvételi díj 1,4%-a), a belépőjegyeket és vacsorákat (kb. 140 EUR, a helyszínen fizetendő) és a borravalókat (kb. 4 EUR/nap/fő, a helyszínen fizetendő) 

 

Vízumoztatás:
Szükséges okiratok: a hazaút dátumához képest min. 6 hónapig érvényes útlevél, 1 db vízumkérdőív, 2 db színes igazolványkép, repülőjegy- és szállásfoglalás, útvonalterv
Ügyintézési idő: 2-3 hét
 

 

 Frissítve: 2011.10.07.

  

 

Orosz Vízum • Friss info • Akciók • Utazások • Egyéni • Szállás Oroszországban • Üzleti út • Repülő • Vonat • Kalandtúrák • Hasznos • Tartalom
Utazások
Menü | Oroszország | Ukrán | FÁK | Skandináv | Ír | Olasz | Mongól | Társirodák ajánlatai | Horvát | Baltikum | Kína | Irán
Menü

  

 Az aktuális programokról, árakról érdeklődjön irodánkban személyesen vagy telefonon.
Az Interneten megjelent árlista változhat vagy elavult lehet!

1000 ÚT Utazási Iroda  Tel: +36(1)354 3990  E-mail: info@1000ut.hu  Fax: +36(1)354 0874

Oroszországba, az Oroszországi Föderáció területére
turista és üzleti többszöri orosz vízumok ügyintézése gyorsan, pontosan, megbízhatóan!

szállás Moszkvában  szállás Szentpéterváron  hotel Moszkvában szálloda Moszkva szállás Oroszországban

1000 ÚT Utazási Iroda: Oroszország szakértője szolgáltatásaink: vízum ügyintézés Oroszországba (orosz vízum, turista vízum, tranzit vízum és üzleti vízum), szálláshely foglalás Oroszországban (Moszkva szálloda, Szentpétervár szálloda), utazásszervezés, csoportos és társas utak, idegenvezetés. Oroszországba utazóknak utasbiztosítás megkötése, repülőjegy eladás, foglalás, vásárlás.
 Oroszország szakértője: 1000 ÚT Utazási Iroda

Ön most a www.1000ut.hu régi változatát lapozza. Ez az oldal már nem sokáig lesz elérhető, az új websitehoz kattintson ide!