Orosz vízum, oroszországi utazás, Oroszország , Szentpétervár utazás , Moszkva utazás , Szentpétervár , Moszkva ,
                    Szállás Oroszországban, orosz szállodák , szállodák Oroszországban, oroszországi szállodák    
Az irodánkban jelentkezhet üdülési/nyaralási programokra, városlátogatási társasutazásra világszerte. Foglalhat szállást, repülőjegyet bárhol a világon. Keresse az ügyintézőinket.

 
 

 

Iroda:
Tel:+36(1)354 3990
Fax:+36(1)354 0874
+36(1)302 2962
  
Ügyelet:
Tel:+36(20)415 9534
+36(30)970 8345
  
Cím: 
1067 Budapest,
VI.ker.Teréz krt. 33
 
Nyitva:
 H - P    9-18
 Szo    10-13
  
WEB:
 www.1000ut.hu
  
E-mail:
 info@1000ut.hu

 

Hasznos 

Utasaink véleménye • Utazási feltételek • Kapcsolat • Álláshírdetés • Partnereink

HASZNOS TUDNIVALÓK

Jelentkezés az utazásra

Az utazásainkra a jelentkezés a szerződés megkötésével és az előleg befizetésével történik. Kérjük, jelentkezéskor olvassa el az utazási szerződésünket (Általános Utazási Feltételek)

Az előleg a részvételi díj 40%-a. A jelentkezést e-mailen, vagy személyesen, vagy írásban fogadjuk el.

Foglaláskor az alábbi adatokra van szükségünk:

-          minden utas útlevél szerinti neve, útlevélszáma, születési dátuma

-          az egyik utas lakcíme, telefonszáma,
e-mail címe

Fizetési feltételek

A részvételi díj tartalmát az egyes programjainknál külön feltüntetjük, azonban az soha nem tartalmazza a vízumügyintézés, a reptéri illeték, a fakultatív programok, az útlemondási biztosítás, valamint a BBP (betegség-, baleset, poggyászbiztosítás) díját.

A befizetés készpénzben vagy átutalással rendezhető.

Az előleg mértéke: a részvételi díj 40%-a. A teljes részvételi díj fizetésének határideje: indulás előtt 35 nappal. Kérjük, tartsák be a határidőt, mivel késedelmes fizetés esetén az irodának jogában áll a helyeket másnak átadni.

Utazási feltételek

Az utazáson való részvétel feltételei:

-          a teljes összeg befizetése

-          az utazáshoz szükséges okiratok megléte (az érvényes útlevélről az utasoknak maguknak kell gondoskodniuk, ennek hiánya miatt felelősséget nem tudunk vállalni, kártérítést nem tudunk adni)

Árváltozás

A repülős utaknál a repülőtéri illeték mértékét a katalógus nyomtatásakor aktuális deviza árfolyamok szerint kalkuláltuk. Emiatt az illeték mértéke változhat. A repülőtéri illeték végleges díját a légitársaságok általában 20 nappal az indulás előtt adják meg. Saját szervezésű útjainknál irodánk 35 nappal az elutazás előtt, a teljes összeg befizetéskor közli az illeték összegét, és ha azt követően ez jelentősen nem változik, akkor az esetleges költség növekedést már nem számoljuk fel az utasok felé.

A honlapunkon látható áraink mindaddig nem változnak, amíg jelentős árfolyamváltozás, vagy gázolajár-emelkedés ezt nem indokolja. Az árainkat 270 Ft/1 EUR árfolyamon kalkuláltuk.

Amennyiben az eredetileg lefoglalt utazására a későbbiekben akciós ár jelenik meg, abban az esetben az eredeti részvételi díjat nem lehet lecsökkenteni.

Társítás

Saját szervezésű útjainknál vállaljuk az azonos neműek társítását. Amennyiben ez nem valósítható meg, abban az esetben az utasnak 35 nappal az indulás előtt az egyágyas felárat fizetnie kell, vagy a szerződéstől kötbérmentesen elállhat.

Társítás esetén a szobatárs személyével kapcsolatos reklamációt nem tudunk elfogadni

Voucher - utas anyag

A voucher-t (melyen az adott utas által megrendelt és befizetett szolgáltatások szerepelnek) és az utas tájékoztatót az indulás előtt kb. 1 héttel juttatjuk el az utasainkhoz.

Saját szervezésű útjainknál kb. egy héttel az indulás előtt készül el a teljes utas anyag (útlevél a vízummal, voucher, repülőjegy, stb.), amelyért vagy befáradhatnak az irodánkba, és személyesen vehetik át, vagy a repülőtéren, 2 órával a gépindulás előtt a kollégánktól kapják meg.

Egyes programoknál nincs repülőtéri képviselet a csoport indításánál, ebben az esetben az anyagot időben eljuttatjuk az utasainknak.

Vízum

A nem Európai Uniós országok általában vízumkötelesek. Oroszország leírásánál és a honlapunkon minden szükséges információt megtalál, mely a vízum beszerzéséhez szükséges. Oroszországbeli, illetve egyes FÁK-államokbeli vízumügyintézését bízza szakavatott munkatársainkra. Társas útjaink vízumoztatásánál az utas által benyújtandó dokumentumok meglétéért az utas felel, azok hiányában és annak következtében felmerült károkért az utazási iroda nem vállal felelősséget.

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás (BBP)

Irodánk a QBE Atlasz Biztosítóval áll szerződésben

A biztosítás a világ összes országára érvényes.

Amennyiben biztosítási káresemény történik, a kötvényben megadott telefonszámon a biztosítót a lehető legrövidebb időn belül (de maximum 24 órán belül) értesíteni kell. Ha előzetes jóváhagyás nélkül vesz igénybe egészségügyi szolgáltatást, akkor a felmerült költségeket a biztosító max. 150 Euro értékhatárig téríti meg.

Nem lehetett biztosított az a külföldi állampolgár, akinek nincs magyar hatóság által kiállított okmánya és 30 napnál hosszabb időre utazik külföldre, illetve az állandó lakóhelye szerinti országba szándékozik utazni.

Fotópályázat!                

Fotópályázat!
Kedves Utasunk! Küldje be bármely programunkon készített legkedvesebb, legszebb, legpoénosabb képét – ezekkel sorsoláson vesz részt.
A nyerteseket díjazzuk!
Beküldési határidő: 2011.11.15.
Sikeres kattingatást kívánunk!
A beküldött képeket nem küldjük vissza, és azokat korlátlanul felhasználhatjuk.

 

Útlemondási biztosítás

Az útlemondási biztosítást a részvételi díj általában nem tartalmazza (a kivételeket minden esetben feltüntetjük).

800.000 Ft feletti részvételi díj esetében nem köthető útlemondási biztosítás.

Saját szervezésű útjainknál az önrész mértéke: 20%.

Kérjük, mielőtt lemondaná a már befizetett utazását, olvassa át az útlemondási biztosítási szabályzatot, amely a honlapunkon megtalálható vagy vegye fel a kapcsolatot az ügyintézőnkkel, ugyanis a biztosító nem minden esetben fizeti vissza a kártérítési összeget. A kivételek részletes felsorolása a szabályzatban olvasható.

Indulás

Repülőgépes utazásnál indulás előtt 2 órával, autóbuszos utazásnál pedig legalább háromnegyed órával szükséges megjelenni a találkozás, illetve az indulás helyén.

Repülőtéri átszállás

Szentpétervár-Moszkva programjainknál a repülőtéri átszállás a moszkvai Sheremetyevo repülőtéren történik - a 2-es terminálról az 1-re kell az utasainknak átfáradni. Az átszállás a más repülőtereken megszokott módon történik, a tranzit zóna igénybevételével.
A csomagokat (ha erről külön nem értesítjük az utasainkat) nem kell kivenni, azok a célállomásig mennek.

Szálláshelyek felszereltsége, besorolása

Úgy az orosz, mint a FÁK-államokban lévő szállodákról általánosságban elmondható, hogy nem ma épültek, de a közelmúltban szinte mindegyiket felújították. Ebből következik, hogy kétféle szobatípus létezik: standard, illetve felújított.
Az egyes szállodáknál felsorolt felszereltség (pl.: légkondicionálás) és szolgáltatás (pl.: szauna) mind a standard, mind pedig a felújított szobákra vonatkozik. A különbség csupán abban nyilvánul meg, hogy a felújított szobákban a teljes berendezést felújították, ezeket új szőnyeggel és új bútorokkal látták el. Mindebből nem következik az, hogy a standard szobák „lelakottak” - bár a berendezésük régebbi, ám ugyanolyan tiszták és rendezettek, mint a felújított szobák. Az orosz hotelek csillagok szerinti osztályozása az európai besorolás szerint történik. Az irodánkban további információval rendelkezünk, valamint munkatársaink tapasztalata segít a megfelelő választásban.

Szálláshelyek elfoglalása

A szálláshelyek általában 12-14 órától foglalhatók el. Induláskor a szobákat délig kell elhagyni. Az esetlegesen okozott károk megtérítése minden esetben az utast terheli. Amennyiben a lefoglalt szálláshelyet a foglalás lejárta előtt elhagyja, a fel nem használt napok visszatérítésére nincs lehetőség.

Az indulás és az érkezés napja nem mindig jelent teljes napot.

Szobaelosztás

A szobaelosztást mindig a szállodák végzik, de természetesen az utasaink reális kéréseit továbbítjuk a szálloda felé. A részvételi díjakat mind az egy, mind a kétágyas szobákra nézve külön közöljük, illetve feltüntetjük az egyágyas felárakat.

Csoportos utak esetén, irodánk csak a szállás kategóriáját tudja garantálni, a konkrét szállodát nem.

Étkezés

Csoportos programjainknál a részvételi díj tartalmazza a reggelit. Ezen felül félpanzió rendelhető, ami a legtöbb szállodában svédasztalos vacsorát jelent.

Egyéni szállásfoglalásoknál a katalógusunkban feltüntetett ár alapesetben tartalmazza a reggelit. Az ettől eltérő eseteket külön feltüntetjük.

Idegenvezetés

A magyar nyelvű idegenvezetővel jelölt útjainknál tapasztalt idegenvezetők állnak a csoportok rendelkezésére. Szentpétervárott és Moszkvában helyi, magyar nyelvű idegenvezetők kalauzolják utasainkat.

Fakultatív programok, minimum létszám

Társas útjainknál a csoport indulásához szükséges minimális létszám: 15 fő.

A fakultatív programok minimum létszáma 10, az egyéb programoké 15 fő.

Az ettől eltérő minimum létszámot az adott útnál adjuk meg.

Reklamáció, programmódosítás

A helyi viszonyok vagy technikai okok miatt a programváltoztatás jogát irodánk fenntartja. Ha emiatt esetleg elmarad egy program, annak árát lehetőség szerint, utólag visszatérítjük.

Esetleges reklamáció esetén, kérjük, rögtön vegye fel a kapcsolatot a helyi képviselővel, vagy a budapesti irodával, vagy az iroda ügyeletessel ugyanis a hazaérkezést követően az ügyet már nem tudjuk orvosolni.

Repülőtéri biztonsági szabályok

2006. november 6-ai hatállyal a repülőgépek fedélzetére felvihető kézipoggyászok tartalmára vonatkozóan új biztonsági rendelet lépett életbe. Annak érdekében, hogy a legújabb folyékony robbanószerek ne juthassanak fel a repülőgépek fedélzetére, az új szabály korlátozza az ellenőrzési pontokon átvihető folyadékok, krémek és zselék mennyiségét. Ide értendők a kozmetikumok és élelmiszerek is. A kézipoggyászban csak kis mennyiségű folyadék vihető fel a fedélzetre. Az egyenként maximum 100 milliliteres (1 dl) egyedi kiszerelésű tárolóedényt, (palack, tartály, tégely stb.) személyenként maximum 1 literes űrtartalmú, újrazárható, átlátszó nejlon zacskóba kell tenni.

Ezen kívül a kézipoggyászban változatlanul nem lehet: öngyújtó, gyufa, szúró- és vágóeszköz és egyéb olyan éles tárgy, amely a biztonsági szolgálat megítélése szerint fegyverként használható.

Elveszett, sérült poggyász

Ha a poggyásza nem érkezik meg az Önt szállító repülőjárattal, vagy átvételkor látható, hogy sérült vagy hiányos, kérjük, még az érkezési tranzitterület elhagyása előtt jelentse be az Elveszett Poggyász (Lost Luggage) pultnál. Ellenkező esetben elveszíti a kártérítésre szóló jogosultságát!

Ha az átvételkor látható, hogy a poggyásza hiányos vagy sérült, kérjük, még az érkezési tranzitterület elhagyása előtt jelentse be. Amennyiben a hiányosság vagy a sérülés az átvételkor nem látható, annak felfedezése után azonnal, de legkésőbb 7 napon belül tudja elkészíttetni a jegyzőkönyvet.

Utazás várandósan

A 28. terhességi hetet betöltött várandós nők repülős utazásához magyar és angol nyelvű orvosi igazolás szükséges, amelynek tartalmaznia kell, hogy az utazás(ok) adott napján (napjain) a légi utazás kockázatmentes.

A terhesség 36. hetét betöltött várandós kismamák utaztatását egyes légitársaságok megtagadhatják.

A BBP biztosítás a terhesség 28. hete előtti sürgősségi szülészeti ellátást fedezi, ellenben nem terjed ki a terhes gondozásra, illetve a terhesség 28. hete utáni szülészeti ellátásra.

KEDVEZMÉNYES SZÁLLÁSFOGLALÁS

A FÁK ÁLLAMOKBA

ÉS A VILÁG EGYÉB VÁROSAIBA

KEDVEZMÉNYES REPÜLŐJEGYEK

A VILÁG ÖSSZES VÁROSÁBA

KEDVEZMÉNYEK:

  
Törzsutas kedvezmény:5 %.
Csoportszervezőknek további kedvezmények.

A kedvezmények nem vonhatók össze!
A KEDVEZMÉNYEKET CSAK A SAJÁT SZERVEZÉSŰ ÚTJAINKRA,
ÉS IRODÁNKBAN TÖRTÉNŐ BEFIZETÉS ESETÉN TUDJUK BIZTOSÍTANI!

 Frissítve: 2011.03.17.

  

 

Orosz Vízum • Friss info • Akciók • Utazások • Egyéni • Szállás Oroszországban • Üzleti út • Repülő • Vonat • Kalandtúrák • Hasznos • Tartalom


Utasaink véleménye | Utazási feltételek | Kapcsolat | Álláshírdetés | Partnereink

  

 Az aktuális programokról, árakról érdeklődjön irodánkban személyesen vagy telefonon.
Az Interneten megjelent árlista változhat vagy elavult lehet!

1000 ÚT Utazási Iroda  Tel: +36(1)354 3990  E-mail: info@1000ut.hu  Fax: +36(1)354 0874

Oroszországba, az Oroszországi Föderáció területére
turista és üzleti többszöri orosz vízumok ügyintézése gyorsan, pontosan, megbízhatóan!

szállás Moszkvában  szállás Szentpéterváron  hotel Moszkvában szálloda Moszkva szállás Oroszországban

1000 ÚT Utazási Iroda: Oroszország szakértője szolgáltatásaink: vízum ügyintézés Oroszországba (orosz vízum, turista vízum, tranzit vízum és üzleti vízum), szálláshely foglalás Oroszországban (Moszkva szálloda, Szentpétervár szálloda), utazásszervezés, csoportos és társas utak, idegenvezetés. Oroszországba utazóknak utasbiztosítás megkötése, repülőjegy eladás, foglalás, vásárlás.
 Oroszország szakértője: 1000 ÚT Utazási Iroda

Ön most a www.1000ut.hu régi változatát lapozza. Ez az oldal már nem sokáig lesz elérhető, az új websitehoz kattintson ide!